Bladerdeeg

Dit recept komt uit de categorie "Glutenvrij" en komt uit de categoriesoort: lunch / brunch.

 


Recept informatie

Receptnaam Naam: Bladerdeeg
Receptgroep Dieet: Glutenvrij
Receptsoort Soort: Lunch / Brunch
Receptpersonen Personen: 4
Receptbereiding Bereidingstijd: 10-20 min.

Ingrediënten

500 gr. Witte bakmix (glutenvrij)

1 Mespunt zout

350 gr. Koude margarine

2 dl. Koud water

1 theel. Citroensap

 

Bereiding

Zeef 400 gr. witte bakmix in een schaal. Voeg hier het zout aan toe. Snijd de boter in het witte bakmix in grove stukken van ongeveer 2,5 centimeter.

 

Schenk het koude water bij het witte bakmix en voeg de citroensap toe. Meng alle ingrediënten tot een samenhangend deeg. (De boter moet in klonjes blijven). Laat het deeg voor een uur (afgedekt) in de koeling staan).

 

Bestuif je werkblad met wat overgebleven witte bakmix en leg hierop het deeg. Bestuif het deeg en de deegroller royaal met witte bakmix en rol het deeg uit tot er een gelijkmatige plak ontstaat. Het deeg uitrollen tot er een rechthoekige lap ontstaat van ongeveer 1/2 centimeter dik.

 

Vouw het deeg in de lengte in drieën op en doe dit op dezelfde wijze in de breedte. Leg het deeg wederom in de koelkast (afgedekt), en laat het deeg 30 minuten rusten.

 

Rol het deeg weer uit zoals je het voorheen ook gedaan hebt. Herhaal dit 2x, en laat het deeg weer voor 2 uur rusten (afgedekt) in de koeling.

 

Rol nu het bladerdeeg uit tot 1/3 centimeter dik en snijd er vierkante plakken van (12 X 12 centimeter). Bestuif beide kanten met wat bakmix. Het bladerdeeg kan nu verwerkt worden of ingevroren. Als je het bladerdeeg invriest, leg dan tussen elke bladerdeegblaadje een velletje huishoudfolie en pak ze goed in om uitdroging te voorkomen.

 

Meer informatie over Het Gluttenvrij dieet: Het Gluttenvrij dieet


Meer recepten uit de categorie: Glutenvrij
Receptnaam Soort Dieet
BladerdeegLunch / BrunchGlutenvrij
MueslibollenLunch / BrunchGlutenvrij
Entrecote met pepersausHoofdgerechtGlutenvrij
Tortilla'sHoofdgerechtGlutenvrij
SaucijzenbroodjesLunch / BrunchGlutenvrij
ErwtensoepSoepenGlutenvrij
Tonijnsalade PeruaansSaladesGlutenvrij
Mosselen in witte wijnHoofdgerechtGlutenvrij
Pain perduLunch / BrunchGlutenvrij
Cappuccinocrème met cognacNagerechtGlutenvrij
Meer recepten vindt u op: Receptentabel.nl.

Cookies

 

Een cookiewall? Irritant he? Helaas ontkomen we er ook op Calorielijst niet aan. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. We doen dat middels deze cookiewall omdat dit voor ons de enige werkbare oplossing is.

 

Ja, ik accepteer cookies:

 

Op Calorielijst gebruiken we:

 

 

Meer en uitgebreide informatie over het privacy- & cookiebeleid van Calorielijst