Vier kleurensalade
Dit recept komt uit de categorie "Calorie Arm" en komt uit de categoriesoort: salades.
Recept informatie
 Naam: Vier kleurensalade
 Dieet: Calorie Arm
 Soort: Salades
 Personen: 4
 Bereidingstijd: 10-20 min.
Ingrediënten3 Tomaten 100 gr. Sperziebonen (evt. blik/pot) (anders eerst koken) 150 gr. Witlof 150 gr. Rode bieten (gekookt) 0.5 dl. Yoghurt (mager) 200 ml. Mayonaise 200 ml. Sinasappelsap 12.5 gr. Ui 0.5 theel. Mosterd 1 takje Gedroogde tijm 1 takje Peterselie (vers) 1 takje Bieslook (gedroogd) BereidingLaat de sperziebonen uitlekken in de vergiet. Was en snijd de tomaten in dunne plakjes Schil de bietjes en snij ze fijn. Was de witlof en snij deze in de lengte doormidden, haal daarna zoveel mogelijk hele bladeren van de witlof af. Was de peterselie en hak deze fijn. Meng de yoghurt, mayonaise, sinasappelsap, mosterd en tuinkruiden door elkaar met een garde. Schil en snipper de ui zeer fijn en meng deze dan ook door de saus. Maak de salade als volgt op: (op saladebordjes) - Schik de witlofbladeren onderop (ongeveer drie per bord)
- Leg in een witlofblad de tomaten
- In het andere witlofblad de sperziebonen
- En in het laatste blad de rode bietjes
- Giet er was van de saladesaus overheen
Aantal calorieën per portie: 150 Kcal. per portie. Meer informatie over caloriearme diëten: Caloriearme Diëten
Meer recepten uit de categorie: Calorie Arm
Meer recepten vindt u op: Receptentabel.nl.
|