Ajam Boemboe BaliDit recept komt uit de categorie "EGA" en komt uit de categoriesoort: hoofdgerecht.
Recept informatie![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ingrediënten135 gr. Kipfilet 125 gr. Uien 30 gr. Tomatenpuree 1/2 tl. Sambal 1/2 tl. Gemberpoeder 1/4 tl. Serepoeder Knoflookpoeder Ketjap asin Citroensap Zout
BereidingBestrooi de kip met zout en bak deze in de koekenpan op het panfitvel lekker bruin en gaar. Meng de tomatenpuree met 1/2 dl water en laat dit even aan de kook komen.
Roer de koflookpoeder , sambal , gemberpoeder en serepoeder door elkaar en voeg toe aan het tomatenmengsel.
Fruit de ui glazig en voeg deze samen met de kip toe aan het tomatenmengsel. Laat alles in 30 minuten gaar worden.
Breng op smaak met de ketjap , wat citroensap en evetueel wat zoetstof.
Meer recepten uit de categorie: EGA
![]() |