Roerbak biefstuk

Dit recept komt uit de categorie "Cholesterolverlagend" en komt uit de categoriesoort: hoofdgerecht.

 


Recept informatie

Receptnaam Naam: Roerbak biefstuk
Receptgroep Dieet: Cholesterolverlagend
Receptsoort Soort: Hoofdgerecht
Receptpersonen Personen: 2
Receptbereiding Bereidingstijd: 10-20 min.

Ingrediënten

150 gram biefstuk
1 sjalot of kleine ui
100 gram champignons
peper, zout
20 gram (1½ eetlepel vloeibare)margarine
½ dl droge witte wijn

 

Bereiding

Leg de biefstuk ca. ½ uur in de diepvries zodat het vlees gemakkelijk in dunne plakjes kan worden gesneden.

 

Maak de sjalot schoon en snijd hem in halve ringetjes. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken. Bestrooi de plakjes biefstuk met peper en zout. Verhit de margarine en roerbak het vlees in enkele minuten bruin. Neem het vlees uit de pan en houd het warm. Bak snel de sjalot en de champignons in de achtergebleven margarine. Voeg de wijn toe en schep het mengsel over de biefstuk.

 

Extra informatie

Bevat per portie:

Energie: 175 kcal, 735 kJ
Eiwit: 20 gr.
Vet: 9 gr.
Verzadigd vet: 0 gr.
Koolhydraten: 1 gr.
Vezels: 0 gr.


Meer recepten uit de categorie: Cholesterolverlagend
Receptnaam Soort Dieet
Roerbak biefstukHoofdgerechtCholesterolverlagend
Broodje andersLunch / BrunchCholesterolverlagend
Prei met BalsamicoHoofdgerechtCholesterolverlagend
Baguette santéLunch / BrunchCholesterolverlagend
Tahoe met sjalotten en honingHoofdgerechtCholesterolverlagend
Meer recepten vindt u op: Receptentabel.nl.

Cookie instellingen

 

Calorielijst.nl maakt gebruik van cookies. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. We doen dat graag middels deze melding.

 

Op Calorielijst gebruiken we:

 

 

Ja, ik accepteer cookies:

 

Meer en uitgebreide informatie over het privacy- & cookiebeleid van Calorielijst

x