Kaas terrine

Dit recept komt uit de categorie "Methode Montignac" en komt uit de categoriesoort: voorgerecht.

 


Recept informatie

Receptnaam Naam: Kaas terrine
Receptgroep Dieet: Methode Montignac
Receptsoort Soort: Voorgerecht
Receptpersonen Personen: 1
Receptbereiding Bereidingstijd: > 30 min.

Metdode Montignac: Recept voor fase 1

 

Ingrediënten

200 gr. Belegen Goudse kaas, in plakjes
100 gr. Roquefort
100 gr. Brie
10 Pecannoten, in stukjes
4 Vijgen (alleen in fase 2)
1 dl. Droge witte wijn
50 gr. Roomboter
3 Blaadjes gelatine
1 Stengel bleekselderij, zeer fijngesneden
1 ml. Vloeibare zoetstof

 

Bereiding

Snijd de belegen kaas in plakken en hak de pecannoten in stukjes. De vijgen in vieren snijden en de bleekselderij fijn hakken. 

 

Week de gelatine in wat koud water en meng de roquefort, brie en boter in de keukenmachine. Verwarm de witte wijn, en los er de geweekte gelatineblaadjes in op.

 
Roer de afgekoelde wijn, de bleekselderij en de zoetstof door de kaas. Bedek de wanden van een terrinevorm met de plakjes Goudse kaas en vul de terinnevorm half met het kaasmengsel.

Strooi er de pecannoten en eventueel de vijgen over en giet de rest van het kaasmengsel over het mengel.


Laat  het geheel een paar uur opstijven in de koelkast.

 

Meer informatie over de Methode Montignac: Het Montignac Dieet


Meer recepten uit de categorie: Methode Montignac
Receptnaam Soort Dieet
Gevulde CourgetteHoofdgerechtMethode Montignac
Kaas terrineVoorgerechtMethode Montignac
Meer recepten vindt u op: Receptentabel.nl.

Cookies

 

Een cookiewall? Irritant he? Helaas ontkomen we er ook op Calorielijst niet aan. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. We doen dat middels deze cookiewall omdat dit voor ons de enige werkbare oplossing is.

 

Ja, ik accepteer cookies:

 

Op Calorielijst gebruiken we:

 

 

Meer en uitgebreide informatie over het privacy- & cookiebeleid van Calorielijst