04-01-2019 Kookbattle: gas of inductie?
Het is een vraag die velen tegenwoordig stellen: is koken op gas beter dan op inductie? De ene vindt van wel en de andere is dan weer overtuigd van de voordelen van een inductiekookplaat. Wat je voorkeur ook is, je gerechten zullen er niet anders door smaken. Wij hebben voor jou de verschillen tussen koken op inductie en gas op een rijtje gezet, inclusief voor- en nadelen. Koken op gasVeel koks zweren bij koken op gas: het gasfornuis opendraaien en de vlammen doen de rest van het werk. Koken op gas is makkelijk en voelt heel erg vertrouwd. Door de grootte van de vlammen en de warmte heb je bovendien het gevoel dat je meer controle hebt. Koken op gas is niet alleen makkelijk, het heeft ook enkele andere voordelen:
Maar het een gasfornuis heeft ook enkele nadelen:
Koken op inductieDe voorbije jaren wonnen inductiekookplaten aan populariteit. En dat is niet zonder reden, want koken op inductie heeft heel wat voordelen:
En toch heeft het koken op inductie ook nadelen:
Wie wint de battle?Zowel koken op gas als op inductie kennen voor- en nadelen. Maar omdat (aard)gas geen duurzame energiebron is en opraakt, kan je het best een inductieplaat overwegen. Is er geen gas meer, dan zal overstappen op stroom uiteindelijk toch moeten. Twijfelen over de energiekosten? Energie vergelijk je makkelijk online. Zo kun je, bij een overstap op steeds meer en meer stroom, zorgen dat je zo laag mogelijke stroomkosten kiest. Veel kookplezier!
Reacties op: Kookbattle: gas of inductie?Er zijn nog geen reacties geplaatst op het dieetnieuws "Kookbattle: gas of inductie?". Plaats nu een reactie op dit artikel.
|
Calorielijst.nl maakt gebruik van cookies. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. We doen dat graag middels deze melding.
Op Calorielijst gebruiken we:
Ja, ik accepteer cookies:
Meer en uitgebreide informatie over het privacy- & cookiebeleid van Calorielijst